VW TDI forum, Audi, Porsche, and Chevy Cruze Diesel forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hello, guys!
I've got a 1.9 TDI, 130HP (PD) and I've noticed some serious stuttering at cold start. It idles at around 980 RPM with revs bouncing, after a few kilometers, revs drop down to normal - 903 and it gets a little smoother but I still feel some of this stuttering upon acceleration, also some serious vibration when I'm under 2000 RPM in fifth and sixth gear.

I've recently changed MAF sensor since mine was not working at all.
Also I recently had "launch control" mapped to the ECU.

Could it be the MAF sensor malfunctioning or the so-called mapper screwed up? Or do you have any other ideas why this could be happening?
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,328 Posts
First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

Forum Rules and Guidelines

This is a new forum layout with loads of bugs which have been reported in the new thread. There is no TDI Wiki at the moment or original similes. It doesn't show the car spec/location or signature properly either

We Are Live - Community Feedback

This has been talked about many times.

I've made a poll which no one has posted in, there are a few votes and comments.

Do you like the new forum features?

Wiki pages have been restored as of 7th December, I asked where is the link it should be on top of the main forum.

I've got a 1.9 TDI, 130HP (PD)
Which 1.9 TDI-PD 131PS?

You need to get your motor scanned (preferably with VAG-COM\VCDS) for any error codes logged in the ecu and post them, that will save a lot of guessing and check systems out.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top