VW TDI forum, Audi, Porsche, and Chevy Cruze Diesel forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Ok 2 weeks ago while driving my 2000 VW Beetle home I lost power. It felt like the Turbo kicked out. The car would not go above 55 and sucked fuel like crazy. When I checked out the intake it was carboned up big time. We took the intake off and cleaned it out and pulled the turbo and rebuilt it. We also did an EGR delete with a Race pipe. We got it all back together and it is acting the same way. The car throwing 5 codes. I know 2 of them are not the issue. P0380 Glow plug. (the car has throw this code for years on and off.) P1441 EGR Vacuum (I expected this with the Race Pipe.) The new ones are P1549 Turbo Waste Gate Regulating Valve), P1144 Mass Air Sensor (We put a new one on and it acted the same.) P1252 Cold start Injection timing Solenoid. We have been playing with the timing a little just to see if it would make any difference. We have also changed the fuel filter, Put new injector nozzles in and had them pop-tested. Both of these were also done after the issue started just as preventive maintenance.
Any Ideas?? I just don’t want to start swapping sensors at $150 a pop. Any help would be great!!!!
 

·
Premium Member
Joined
·
5,942 Posts
Hi welcometomyturbodies

Did you say you replaced the maf or the n75? apparently you can use the solonoid for the egr for the turbo to see if it improves and if it does then you need a new n75 solonoid.:)
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #4
Found that red fuse #34 was blown. But did not get a chance to figure out if that is the issue yet do to the fact that I could not get it to start and needed to walk away before I broke something.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top