VW TDI forum, Audi, Porsche, and Chevy Cruze Diesel forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
hi i have a 140 bhp bkd a3 2.0 tdi which has done 190000 miles and is down on power is only pushing 125 bhp should be 145bhp.

turbos been replaced

is it possible i have cam lobe wear ?
low compression ?


starts first time every time with no probelms.

no fault codes showing in vag com.
 

·
Premium Member
Joined
·
5,942 Posts
Welcometomyturbodies

Has the intake manifold ever been cleaned, I know it's common on the non pd engines but I think it's also an issue on the pd engines and worth checking out. Also new air filter asnd fuel filter might be worth a shot and maybe injectors are worn too.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #4
down om power

hi

it's pushing 125bhp and i have already changed the injectors with second hand ones. fuel filter , inlet manifold, egr, thottle flap all replaced and cleaned.

it's a bkd engine has any body had cam where with these
 

·
Premium Member
Joined
·
109 Posts
hi

it's pushing 125bhp and i have already changed the injectors with second hand ones. fuel filter , inlet manifold, egr, thottle flap all replaced and cleaned.

it's a bkd engine has any body had cam where with these

All PD based engines can experience cam wear. It's a crappy VW design.
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,579 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #9
hi yes mrc had it for 2 days only pushing 125 so trd have got it on friday to check compression . timing . cam lobes . fueling . etc etc.... starts first turn the key ever time and drives fine....
 
1 - 10 of 10 Posts
Top