1. Welcome to myturbodiesel.com, if this is your first visit, please read 1000 answered questions - TDI FAQ, DIY, and Wiki by clicking the link here or in the navigation bar above. Click the "Sign up Now" button to the right to create an account, registration is fast and free.
  2. After you create a free account, every subforum has reply boxes. Here is a thread showing how to create an account or post a new question, shown with pictures

Audio upgraded front speakers still on?

Discussion in 'VW Mk4 Jetta, Golf, New Beetle, Passat TDI forum' started by crf450r1, Feb 15, 2012.

  1. crf450r1

    crf450r1 New Member

    Joined:
    Oct 13, 2011
    Messages:
    43
    Car:
    2001 golf tdi 1.9
    Mods:
    Power plus 520 nozzles, Koni Shocks
    I upgraded the stereo system a while back and just noticed that the front two speakers are still making noise/faint sound. The factory monsoon went to the garbage. Changed out to alpine head unit. Used the usual factory harness with the quick connect to the back of the stereo. I believe that i used the factory ground. Maybe i need to run my own ground? is this some kind of vw cork? If anyone has ran into this please let me know. Thanks
    login to remove this ad
  2. Seatman

    Seatman Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    5,139
    Car:
    2000 Mk4 Golf Estate 1.9tdi 174 bhp
    Location:
    Scotland
    Mods:
    PP764's, turbo and mapping
    I took out the k-line pin from the stereo plug, wired the battery live and ignition live together on the stereo (it has an extra plug thing for it) to have them both to the battery live and it all works great. I wonder if it could be the k-line or the battery and ignition live wires the wrong way round.

Share This Page